1 k. de fairña20 gr. de sal
5 dl. de auga.
40 gr. de levadura
¿Como se fai?
- Peneriamos a fariña na mesa.
- Dámoslle forma de volcán.
- Engadímoslle todos os ingredientes dentro do volcán menos a auga.
- Imos botando a auga moi amodiño mentras imos remexendo ata ter unha masa unida.
- Amasamos moi ben coas mans.
- Deixase repousar a masa, dividímola e dámoslle forma para o pan.
- Cocemos a 220º.
Nós fixémolo así e comimos un pan delicioso.
Pero como de volta tiñamos que pasar por diante no IES Pazo da Mercé aproveitamos para visitar a súa Biblioteca. Unha biblioteca de "grandes". Chegamos na hora do recreo e foi toda nosa.
- Profe, van polos números como na nosa.
- Mira, mira aquí está o 7.
- Eu quero un libro do 5.
..... e así seguiron mentras a recorrían.
Logo, xa experimentados "visitadores" axiña pediron libros e todos serios sentárose nas mesas a ler.
No hay comentarios:
Publicar un comentario