miércoles, 22 de abril de 2009

Investigando leitugas apareceron lampreas


Quedaramos de ir ata a casa de Sita, a nai de Marta, para ver a súa horta e sobre todo as leitugas que tiña plantadas. Ata alí fomos e Sita respondeu a todas as preguntas cunha paciencia ¡infinita!. Logo invitounos a unha merenda que tod@s agradecimos.

Á volta pasamos pola veiga de Isabel, que tamén nos foi ensinando as distintas variedades de leitugas que plantara.

Tanto Sita como Isabel tiñan posto plástico no solo dos bancais, cousa que nós non facemos, pero acordamos probar tamén na nosa veiga , nun bancal novo, e comprobar a diferencia.

A crónica desta saída atoparédela no Blog das Leitugas.

Pero Isabel tíñanos unha sorpresa:
Levounos ata o seu cuberto e alí vimos colgadas máis de vinte lampreas escaladas.

E isto foi o que nos explicou:

Chámanse lampreas escaladas, as lampreas secas, saladas e afumadas que logo se usarán para facer recheas, asadas ou en empanada.

Para escalalas ábrense en canal e co seu sangue se impregna toda a carne. Logo póñense en sal e máis tarde ábrense ben colocándolle unhas caniñas, cólganse e afúmanse.

Deste xeito poden conservarse algún tempo e logo, para cociñalas, só tes botalas en auga unhas horas para que perdan o sal e "engorden".

1 comentario:

MATEO dijo...

LA TRAVIATA DE VERDI

MATE0

http://www.youtube.com/watch?v=NDhHxIz83Ic

Mateo quería compartir cos seus amig@os do cole esta versión "animada" de La Traviata, así que velaí vai!